GRAMA PANCHAYATH QUESTIONS

The following Gramapanchayath Related Questions are useful for PDO/ Grama Panchayath Secretary Exam
Question 1 :Is there a difference in wages paid for male and female workers?
A: Rs. 100/-
B: Rs. 50/-
C: Rs. 25/-
D: Equally paid
Answer: D: Equally paid

Question 2 :Can you give work to private contractors under MGNREGA?
A: Private contractors 
B: Government contractors
C: No contractors are allowed 
D: Both private and government contractors

Answer: C: No contractors are allowed 

Question 3 :Within how many days , should the Job Card be issued to the applicant?
A: 15 days 
B: One month
C: One week 

D: Ten days

Answer: A: 15 days 

Question 4 :With whom should the Job Card be kept?
A: Programme Officer 
B: DPC
C: Sarpanch 
D: Job Card Holder
Answer: D: Job Card Holder

Question 5 :Which facility is not provided at worksite for beneficiaries under MGNREGA?
A: Drinking water 
B: First Aid box
C: Creche 
D: Food
Answer: D: Food

Question 6 :Who will implement the NSAP?
A: NGO 
B: Both NGO & Panchayats
C: Panchayat 
D: No one
Answer: C: Panchayat 

Question 7 :Who issues Muster Roll?
A: Material Supplier
B: Job Card Holder
C: Programme Officer 
D: Panch
Answer: C: Programme Officer 

Question 8 :What is the maximum limit of construction material under MGNREGA?

A: 40% 
B: 50%
C: 60% 
D: 80%
Answer: A: 40% 

Question 9 :What is the post birth grant amount given to the child under BSY?

A: Rs. 300/-
B: Rs. 500/- 
C: Rs. 800/-
D: Rs. 900/-

Answer: B: Rs. 500/- 

Question Question99 :Who are the beneficiaries of the BSY scheme? 

A: Unemployed youth of BPL families
B: Women of BPL families 
C: Girl child of BPL families
D: Aged of BPL families 

Answer: C: Girl child of BPL families

MORE PDO EXAM QUESTIONS -CLICK HERE

Click here to Join Our Facebook group to get PDO questions answers update

12 comments:

  1. Your latest updates are very informative from others. Thanks and Regards: SarkariResults

    ReplyDelete
  2. Thanks a lot for these questions as they are very helpful for ssc mts candidates.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

  4. So here we are going to provide all type of University Exams Time Table/ Date sheet/Exam Schedule/ Exam Routine on our Education Portal.

    ReplyDelete